Östra Ågatan 29, 753 22 Uppsala
018-710899
Måndag-Fredag 08.00-16.30

Allmän tandvård

Tack vare erfarna tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister kan vi erbjuda allmän tandvård med hög kvalité. 
Allmän tandvård innefattar undersökningar, tandhygienistbehandlingar som puts, depuration (ta bort tandsten), förebygga tandlossning eller få din tandlossning att avstanna, konserverande behandlingar som lagningar, rotbehandlingar, kronor etc. I de fall vi behöver ytterligare kompetens samarbetar vi med specialister inom olika områden. Vi tar även emot barn och ungdom inom ramen för barn och ungdomstandvård, som är kostnadsfri mellan 3-19år. Vid frågor kontakta gärna oss eller kom förbi!

Depuration (tandstensborttagning):

Genom att upprätthålla god munhygien så motverkar du parodontit även kallad tandlossningssjukdom. Denna sjukdom tyder sig genom inflammerat tandkött som blöder när du tex använder tandtråd eller borstar dina tänder. Detta kan vi hjälpa till med genom tandstensborttagning, putsa rent dina tänder och ge dig instruktioner hur du kan göra för att hålla rent. Våra erfarna tandhygienister är experter på detta och kan hjälpa dig bli av med inflammation och tandlossning. 

Fyllning:

Har din tand gått sönder? Gör den ont, kanske på grund av ett hål? I de flesta fallen kan detta enkelt lösas med fyllningar. Vi använder oss av moderna, uppdaterade tekniker och material för att göra fyllningarna optimala. Med en rad olika färger kan vi göra fyllningen så pass lik tanden att det knappt kan synas.

Rotfyllningar:

Under emaljen och dentinet finns det något som heter pulpan som består av nerver och blodkärl. När pulpan blir infekterad av bakterier, vilket oftast sker när ett hål i tanden blir så stort att det till slut når pulpan, så dör tanden dvs pulpan.
Rotfyllningsprocessen delas upp i två steg. I det första steget (även kallat rensning) går man in i tanden och ner i rötternas kanaler och tar bort alla bakterier och mjukvävnad. Man rensar mekaniskt och kemiskt rötternas kanaler.
När rensningen är klar kan påbörja rotfylla kanalerna med fyllningsmaterial som håller en tät barriär för att motverka bakterier att ta sig in på nytt.