Östra Ågatan 29, 753 22 Uppsala
018-710899
Måndag-Fredag 08.00-16.30

Tand Implantat

Våra tandläkare har stort intresse samt många års erfarenhet inom implantatkirurgi och protetik. Genom samarbete med andra specialister, inom olika områden, kan vi även hjälpa dig med det som kräver ytterligare kompetens.
Vi använder oss av implantat med den absolut senaste tekniken och beprövat material. En implantatbehandling är en beprövad metod för att ersätta en eller flera förlorade tänder i käken. Vi på Tandvårdsteamet arbetar endast med väldokumenterade dokumenterade implantat, främst Astra och Struman. 

Vad är implantat?

Tandimplantat är ett modernt och allt vanligare sätt att ersätta förlorade tänder, oavsett om det rör sig om en enstaka tand eller flera tänder. Behandlingen ut på att man sätter in en titanskruv i käkbenet på vilken man sedan sätter en tand (tandimplantatkrona) med porslin på utsidan. Denna krona passar in med de övriga tänderna så att man inte kan se att det är en konstgjord tand. Titanet har visat sig i studier vara väldigt vänligt för kroppen, och kan co-op med vävnader kring det såsom ben och blodkärl. Med hjälp av lokalbedövning är tandimplantatet helt smärtfritt under operationen. 

Hur utförs implantat?

Behandlingen startar alltid med en noggrann undersökning och röntgenbilder för att få en bild av tandbenets kvalitet och mängd. Vi går igenom den kommande behandlingen och lämnar en kostnadsberäkning. För maximal effekt är det en stor fördel att vara rökfri när implantaten sätts in samt efter behandligen är klar. Operationen utförs på vår egen klinik av våra duktiga tandläkare. När implantaten läkts sätts de nya tänderna in i munnen och de är redo att användas! 

Vid frågor kontakta oss gärna eller kom på besök!