Östra Ågatan 29, 753 22 Uppsala
018-710899
Måndag-Fredag 08.00-16.30

Kosmetisk tandvård

Tandblekning:

Idag är det vanligt att folk köper tandblekningsmaterial ifrån internet m.m. som ligger utanför tandläkarens roll. Vi rekommenderar inte detta då det kan skada dina tänder vid felanvändning och produkterna som säljs. Samtidigt så kan de effektivaste och skonsamma blekningsmedlen inte ordineras ifrån dem som inte har tandläkarutbildning, detta leder till sämre kvalité och mer skadliga medel som kan orsaka att din emalj slits. 
Kom istället hit och låt oss se på din emaljtjocklek för att avgöra vad som skulle passa dig bäst. 
Tänder har olika färger på olika individer. Det är helt normal och en del av en människas personlighet. Normalt så har man ljusare tänder som ung än då man blir äldre. Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten putsa bort. Om missfärgningen däremot ligger lite djupare kan en blekning vara lösningen. Nästan alla tänder går att bleka. 

Skalfasader/skalkronor

En skalfasad är ett tunt skal, vanligen gjort i keramiskt material. Det framställs individuellt för varje patient och tand. Skalfasaderna fungerar ungefär som ”lösnaglar” i porslin. De döljer sprickor, fula fyllningar, stora mellanrum eller tänder som har andra missprydande skador av mindre omfattning. När en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden. Då detta blir allt vanligare så håller vi oss alltid uppdaterade kring skalfasader och med hjälp av duktiga tandtekniker framställer vi skalfasader som passar just dig. 

Kom förbi så kan vi diskutera detta!